Spelappar till din smartphone och surfplatta

Smartphones och surfplattor fungerar ungefär som datorer. Du kan installera program av alla de slag för att få exakt den funktionalitet du vill ha. Med de senaste modellerna av smartphones och surfplattor har du i praktiken en fulländad nöjes- och spelmaskin i handen.

Antalet tillgängliga spelappar kan räknas i många hundratusen, oavsett du använder en iOS-enhet (iPhone och iPad) eller en Android-enhet, och antalet ökar för varje dag. Du laddar ner apparna från App Store (iOS) respektive Google Play (Android). Vissa appar är gratis att ladda ner. Andra kostar en liten slant. Med ett sådant enormt stort utbud av appar, hur går man tillväga för att hitta bra appar för underhållning och jobb? Här är tre tips.

Populära appar och spel på App Store och Google Play

Både App Store och Google Play har mängder av topplistor och avdelningar med tips på nya appar och populära appar. Du kan enkelt botanisera bland guldkornen genom att välja olika kategorier och även göra sökningar. Du kan också kika på betyg och omdömen för att se synpunkter från andra användare.

Få tips av familj och vänner

Nästan alla har en smartphone och/eller en surfplatta och nästan alla är intresserade av att ladda ner appar. Du kan få mängder av bra tips av familj och vänner både när det gäller underhållning, produktivitet samt appar för sociala nätverk. Du kommer säkert även höra om bettingappar som du kan hitta via Gratisbet och casinoappar som alla stora spelbolag erbjuder, många av dem erbjuder populära slots från NetEnt.

Läs appguider på nätet

Ett ytterligare sätt att hitta appar till din smartphone och surfplatta är att läsa de appguider som finns att läsa kostnadsfritt på nätet. Nästan alla större dagstidningar har egna ”appguider” med topplistor och guider inom alla tänkbara genrer av appar. Även mer nischade magasin på nätet kan ha sina egna guider. Om du till exempel är intresserad av träning, besök då ett träningsmagasin på nätet och kika om du kan hitta några bra tips.